Начало » 5 грешки, които трябва да избягвате във фитнеса

5 грешки, които трябва да избягвате във фитнеса

от Денислав Иглев
фитнес

Значи решихте да започнете да ходите на фитнес? Това е страхотно!

Въпреки че започването на рутинни упражнения може да се почувства обезсърчително в началото, има много ползи от редовната тренировка. Проучванията показват, че тренировките могат потенциално да Ви помогнат да живеете по-дълго, да лекувате депресия и като цяло да се чувствате по-щастливи в ежедневието.

Всеки ден хората по целия свят започват да посещават фитнес залата (или се връщат в играта). Въпреки, че това може да бъде вълнуващо време да започнете и да започнете да преследвате цели, има няколко грешки, които начинаещите вероятно ще направят по пътя. Не се тревожи. Всеки трябва да започне отнякъде и за нула време ще се почувствате чудесно като отслабнете и по-здрави в ежедневието.

За да ви помогнем да започнете вашето фитнес пътуване, искахме да споделим тези пет съвета:

Бъди търпелив

Много хора си поставят големи цели, когато влизат във фитнеса за първи път. И това е хубаво нещо!

Може да искате да отслабнете с 10-15 кг. или дори повече. Или може би винаги сте искали да бягате на маратон. Без значение какви са, важно е да имате целите. Те Ви вълнуват и доставят заслужено чувство за постижение, след като ги достигнете. Просто се уверете, че не прекалявате в началото, особено ако не сте тренирали от доста време. Това не само може да доведе до нараняване, но също така може да задържи мотивацията Ви да продължите напред.

Нека се върнем към маратона за минута. Въпреки че бягането на 40 км. може да е крайната цел, може да се окажете, че се борите да пробягате половин километър за първи път. В този момент мечтата Ви може да изглежда толкова далечна, че дори не си струва да я преследвате. Но не се отказвайте.

Бъдете спокойни за себе си, ако не постигнете напредъка, на който сте се надявали веднага. Човешкото тяло трябва да бъде кондиционирано, за да работи. Но резултатите ще дойдат. Вашето кардио ще се подобри, мускулите ще растат и тези започващи болки ще намалеят.

Винаги имайте предвид, че работата, която полагате, ви прави по-силни.

Тренирайте твърде много

Когато започвате нова рутина, е лесно да се хванете в желанието да постигнете целите си възможно най-бързо. Но ако не добавите достатъчно време за почивка между тренировките, всъщност не се възползвате напълно от работата, която полагате във фитнеса.

Мускулите се нуждаят от време за възстановяване и те не могат да направят това, ако ги разрушите отново твърде скоро. Освен това, прекомерното натоварване може да доведе до изгаряне или нараняване. Когато напуснете фитнес залата, искате да си тръгнете с чувството, че сте положили големи усилия. Не искате да сте толкова изморени, че всичко, което можете да правите през останалата част от деня, е да лежите на дивана.

Успокойте се и вървете със собственото си темпо. Не се състезаваш срещу никого. Просто да положите усилия да подобрите собствения си живот е вдъхновяващо.

Не се загрява

Добре. Връщате се във фитнеса за първи път. Обувате новите си обувки за тренировка, бутилката с вода е в ръцете Ви и сте готови да започнете да правите сериозна тренировка на бягащата пътека.

За съжаление си толкова развълнуван, че правиш пълен спринт, за да започнеш и си нараняваш крака. Вашите мускули все още не са готови за задачата. Сега ще вземете следващата седмица почивка, за да се възстановите.

Може да си мислите, че пропускането на загряването ви спестява малко време, но това е грешен подход. Помислете за частта за загряване като част от цялата рутина. Това е важна стъпка, която да ви помогне да се представите по-добре и да видите резултатите.

Когато бягате, започнете с бърза разходка или бавно бягане за няколко минути, като отделете време, за да увеличите правилно кръвообращението си, да повишите мускулната температура. След това задействайте нещата, когато сте готови да тръгнете. Ако вдигате, започнете с по-нисък набор от тежести и максимирайте при по-късен набор. Не бързайте.

И когато сте готови? Продължавай да се движиш! Направете лек джогинг, разтягайте се и бавно намалете сърдечния ритъм обратно до нормалното му ниво. Това ще помогне за намаляване на натрупването на млечна киселина и ще предотврати болезнеността през следващите дни. Вашето бъдещо аз ще Ви благодари.

Винаги правите едно и също нещо

Излезте от зоната си на комфорт и смесете нещата !

Ако откриете, че удряте бягащата пътека всеки път, когато отидете на фитнес, изпробвайте нещо ново, за да влезете в кардиото си. Степерът за стълби, лежащото колело, елиптична машина или гребец са чудесни алтернативи за тренировка на различни мускулни групи.

Защото, ако правите само едни и същи упражнения всеки път, ще тренирате същите мускули – пропускате опит за тренировка за цялото тяло.

Друга алтернатива е, че можете дори да опитате да ходите настрани или назад по бягащата пътека. Ще се съсредоточите върху различни мускули, ще разчупите всяка монотонност, която може да се появи, и в допълнение ще получите изцяло нов поглед към фитнес залата!

И разбира се, в Snap Fitness имаме иновативни тренировки с MYFIT, които се променят всеки ден. С перфектната комбинация от кардио и сила можете да влезете във вълнуваща, нова тренировка по всяко време.

Използване на неправилна техника

Когато започнете вашата рутинна тренировка, уверете се, че я правите по възможно най-безопасния начин. Само за един пример, вдигането на големи тежести изисква правилната поза, дишането и уменията за правилно изпълнение. Просто, ако никога не сте го правили преди, най-добре е да получите помощ, за да сте сигурни, че го правите правилно.

Помолете треньорите във вашия фитнес за помощ относно конкретна машина или движение, гледайте онлайн видеоклипове за полезни съвети или инвестирайте в лични тренировки, за да предотвратите наранявания и да настроите рутинната си тренировка за успех. Защото, когато използвате правилната техника, ще изпитате по-добри резултати.

Вече сте във фитнеса, възползвайте се максимално от времето си там. Не забравяйте, че всеки, когото помолите за помощ, някога е бил в точно същата точка, в която сте! Не се страхувайте да помолите професионалист за допълнителни съвети или насоки.

Всяка фитнес рутина в началото може да се почувства плашеща. Но само предприемането на тази първа стъпка и следването на тези пет стъпки ви помагат да ви доведат до по-голям успех и потенциални резултати, променящи живота.

related articles

3 коментари

Katherine 24/07/2017 - 2:47 PM

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore.

Отговор
Katherine 24/07/2017 - 2:47 PM

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil.

Отговор
Katherine 24/07/2017 - 2:48 PM

Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere.

Отговор

Остави коментар