Търсите по-здравословна закуска с ниско съдържание на въглехидрати? Тези кето мъфини без глутен са перфектни! Можете също да ги направите предварително и да замразите за по-късно.
Съставки:
-
-
25 г (1/4 чаша) кокосово брашно
-
3 ч. л. бакпулвер
-
200 г (2 чаши) бадемово брашно
-
50 г (1/4 чаша) подсладител стевия на прах
-
250 г ягоди, нарязани на ситно
-
75 г тъмен шоколад (85% какао), нарязан
-
3 яйца, леко разбити
-
2 супени лъжици екстракт от ванилия
-
60 мл (1/4 чаша) бадемово мляко
-
125 г несолено масло, разтопено
-
125 г несолено масло, разтопено
-
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 170C/150C с вентилатор предварително. Сложете в дупките на тавата за мъфини хартия за печене.
- Пресейте кокосовото брашно и бакпулвера в голяма купа. Добавете бадемовото брашно, стевията, ягодите и шоколада и разбъркайте.
- Разбийте заедно яйцата, ванилията и бадемовото мляко в кана. Добавете сместа и маслото към сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят.
-
Разпределете сместа между подготвените дупки за мъфини. Печете 20-25 минути или докато станат златисти. Оставете настрана за 5 минути за да се охладят преди да прехвърлите на решетка.
3 коментари
Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore.
Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil.
Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere.