Най-трудната част от рецептите, подходящи за кето, е да разберете как да направите десерти, които са с ниско съдържание на въглехидрати, без захар и все още имат страхотен вкус. Е, не търсете повече! Тази рецепта за бисквитки с шоколад ще Ви спести. Има точно сладост, без никакъв странен послевкус (който може да бъде често срещан при алтернативните подсладители).
Разликите между тази рецепта и всяка друга типична шоколадова бисквитка свършват до съставките. Ще ги приготвите, както бихте направили всяка друга бисквитка. След 30 минути ще имате вкусни, топли кетобисквити с шоколадови парченца.
Можете също да замразите тестото за до 3 месеца, за да имате смес, когато Ви се дояде сладко. Поставете тестото в хладилника да се размрази или добавете още няколко минути към времето за печене, ако печете от замразено.
Съставки:
- 2 големи яйца
- 50 гр. масло, разтопено
- 2 с.л готварска сметана
- 2 ч.л. чист екстракт от ванилия
- 200 гр. бадемово брашно
- 30 гр. сол
- 30 гр. гранулирана захар
- 100 гр. тъмен шоколад
- Спрей за готвене
Начин на приготвяне
- Загрейте фурната до 180°. В голяма купа разбийте яйцето с маслото, сметаната и ванилията. Разбъркайте бадемовото брашно, солта и захарта.
- Настържете шоколадовите стърготини в тестото за бисквитки. Оформете тестото на топки върху пергамент в тава за печене. Сплескайте топчетата с дъното на чаша, която е леко намазнена със спрей за готвене.
- Печете, докато бисквитките станат леко златисти, около 17 до 19 минути.