Да сте на кето диета означава, че имате много по-малко възможности за закуски. Никога не се страхувайте! Тези малки момчета ще задоволят всичките Ви желания за закуски: те са солени, кремообразни и хрупкави, но няма да Ви натежат. Взехме моркови, краставици и авокадо за пълнежа, но опциите са безкрайни. Заменете го с чушки, целина, репички или каквото друго имате под ръка!
Съставки:
- 6 резена бекон
- 2 тънко нарязани краставици
- 2 средни моркова, нарязани на ситно
- 1 авокадо, нарязано
- 100 гр. крема сирене
- Сусам, за гарнитура
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса. Постелете тава за печене с алуминиево фолио и го поставете с решетка за охлаждане. Поставете половинките бекон на равен слой и печете, докато станат леко хрупкави, но все още гъвкави, 11 до 13 минути.
- Междувременно нарежете краставиците, морковите и авокадото на парчета приблизително с ширината на бекона.
- Когато беконът е достатъчно охладен за докосване, намажете всяко беконче с равномерен слой крема сирене. Разпределете зеленчуците равномерно между бекона и поставете от единия край. Навийте зеленчуците плътно на руло.
- Гарнирайте със сусам и сервирайте.