Начало » Кето кюфтенца

Кето кюфтенца

от Денислав Иглев
кето кюфтенца

Допълнително сирене прави тези нежни кюфтенца перфектни без никакъв вид брашно. Лесното приготвяне ги прави идеалната вечеря през седмицата и Ви оставя достатъчно време да приготвите кето шоколадови бисквитки за десерт! В тези кюфтета използваме телешко мляно месо, но става и с други видове смляно месо. Мляно свинско месо или комбинацията от смляно свинско и телешко прави изключителни кюфтета. 

Съставки за кюфтенцата:

  • 500 гр. телешка кайма
  • 1 скилидка чесън, смляна
  • 50 гр. настъргана моцарела
  • 30 гр. прясно настърган пармезан
  • 2 супени лъжици прясно нарязан магданоз
  • 1 голямо яйце, разбито
  • 1 ч.л сол
  • 1/2 ч.ч. прясно смлян черен пипер
  • 2 супени лъжици зехтин

Съставки за соса:

  • 1 среден лук, нарязан
  • 2 скилидки чесън, смлян
  • 500 грама млени домати
  • 1 ч.л. сушен риган
  • Сол
  • Черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. В голяма купа комбинирайте каймата, чесъна, моцарелата, пармезана, магданоза, яйцето, солта и черния пипер. Оформете 16 кюфтенца. 
  2. В голям тиган на среден огън загрейте олио. Добавете кюфтета и гответе, като обръщате от време на време, до златисто от всички страни, около 10 минути. Извадете от тигана и поставете върху чиния, покрита с кухненска хартия. 
  3. Към същия тиган добавете лука и гответе, докато омекне 5 минути. Добавете чесъна и гответе до аромат, още 1 минута. Добавете доматите и риган и подправете със сол и черен пипер. 
  4. Добавете кюфтета обратно в тигана, покрийте и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти, 15 минути. Гарнирайте с пармезан преди сервиране.

related articles