Допълнително сирене прави тези нежни кюфтенца перфектни без никакъв вид брашно. Лесното приготвяне ги прави идеалната вечеря през седмицата и Ви оставя достатъчно време да приготвите кето шоколадови бисквитки за десерт! В тези кюфтета използваме телешко мляно месо, но става и с други видове смляно месо. Мляно свинско месо или комбинацията от смляно свинско и телешко прави изключителни кюфтета.
Съставки за кюфтенцата:
- 500 гр. телешка кайма
- 1 скилидка чесън, смляна
- 50 гр. настъргана моцарела
- 30 гр. прясно настърган пармезан
- 2 супени лъжици прясно нарязан магданоз
- 1 голямо яйце, разбито
- 1 ч.л сол
- 1/2 ч.ч. прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици зехтин
Съставки за соса:
- 1 среден лук, нарязан
- 2 скилидки чесън, смлян
- 500 грама млени домати
- 1 ч.л. сушен риган
- Сол
- Черен пипер
Начин на приготвяне:
- В голяма купа комбинирайте каймата, чесъна, моцарелата, пармезана, магданоза, яйцето, солта и черния пипер. Оформете 16 кюфтенца.
- В голям тиган на среден огън загрейте олио. Добавете кюфтета и гответе, като обръщате от време на време, до златисто от всички страни, около 10 минути. Извадете от тигана и поставете върху чиния, покрита с кухненска хартия.
- Към същия тиган добавете лука и гответе, докато омекне 5 минути. Добавете чесъна и гответе до аромат, още 1 минута. Добавете доматите и риган и подправете със сол и черен пипер.
- Добавете кюфтета обратно в тигана, покрийте и оставете да къкри, докато сосът се сгъсти, 15 минути. Гарнирайте с пармезан преди сервиране.